verhaal van een patiënt

U haalt uw 2-jarig zoontje uit bed en hij heeft plotsklaps een dik opgezwollen gezicht. Later krijgt hij opgezwollen ledematen of acute buikpijn met heftig braken. Niemand weet wat hij heeft, maar het beïnvloed zijn leven ingrijpend.

Zo verging het mij. Eerst werd gedacht aan een wespensteek, later aan een allergische reactie. Dus alle zoet- en kleurstoffen werden verboden. Toen dit niet hielp werd Prednison voorgeschreven. Dit bleek ook al geen succes.

De aanvallen werden heviger en kwamen vaker. Ik kreeg ook zwellingen in mijn keel, waardoor ik moeilijk kon slikken en ademhalen. In het ziekenhuis kwam ik op een isoleerkamer terecht. Men dacht dat het besmettelijk was. Verschillende medicijnen werden geprobeerd en ik maakte een zwerftocht langs vele artsen en specialisten. Toen de aanvallen bleven komen, bezocht ik samen met mijn moeder diverse alternatieve genezers.

Helaas, niets hielp en de aanvallen bleven doorgaan. Vanaf mijn 16e kreeg ik hevige buikpijnaanvallen en werden opnieuw de ziekenhuizen en specialisten geconsulteerd. En uiteindelijk, na ruim 18 jaar zoeken kreeg de ziekte de juiste naam.

Hereditair Angio Oedeem. Ik kreeg het medicijn Danazol, dat ik nog steeds dagelijks gebruik en dat voor mij een goed onderhoudsmedicijn is.

Gelukkig, de lange zoektocht was ten einde!

Anton de Jong


hae qe hereditair angio oedeem quincke's oedeem haeqe

- Hereditair Angio Oedeem en Quincke's Oedeem